12 Haziran 2021 – 20 Haziran 2021 tarihleri arasında sistemimize üye olup eserlere pey verebilirsiniz.12 Haziran 2021 TARİHİNDE SAAT 20:00 DA SİSTEM PEY ALIMINA KAPANACAKTIR. AKİBİN DE SAAT 20:01 CANLI MÜZAYEDEMİZ BAŞLAYACAKTIR. CANLI OLARAK YAYINLANACAK MÜZAYEDEMİZDEKİ HER BİR ESER 15 SANİYE BOYUNCA SATIŞTA KALACAKTIR. YENİ GELECEK HER PEY İÇİN SİSTEM 10 SANİYE DAHA EKLEYECEKTİR SİSTEM SON GELEN PEYDEN SONRA EN YÜKSEK TEKLİF SAHİBİNE ÜRÜNÜ SATACAKTIR. HER ÜRÜN KATALOĞUN YAYINLANMASINDAN BUGÜNE KADAR GELEN EN YÜKSEK PEY ÜZERİNDEN SATIŞA ÇIKACAKTIR. CANLI MÜZAYEDE DE PEY ALMASA BİLE ESER PEY TOPLAMA SÜRECİNDEKİ VERİLEN EN YÜKSEK PEY SAHİBİNE SATILACAKTIR. DEĞERLİ ÜYELERİMİZİ BU HEYCANLI GÜZEL ORTAMA BEKLİYORUZ..
Kore Madalyası
Kore Savaşı 1950-1953 yılları arasında yapılan, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki savaştır. Soğuk Savaş'ın ilk sıcak çatışması olmuştur. Savaş, ABD ve müttefiklerinin, daha sonra da Çin'in müdahalesiyle uluslararası bir boyut kazanmıştır. Kore Savaşı sonunda Kore'nin bölünmüşlüğü korunmuş ve bugüne kadar gelen birçok sorun miras kalmıştır. Savaş 1953 yılında fiilen bitmesine rağmen, 2009'da Güney Kore ve Kuzey Kore arasında imzalanan ateşkes antlaşmasına kadar resmen devam etmiştir. Bu madalya Kore savaşına katılan türk askerlerine verilmiştir.
Gümüş Türk Tayyare Cemiyeti Madalyası
Türk Tayyare Cemiyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün ellerinde şekillenmiş, Türk Havacılığının büyümesinin ve gelişmesinin temeli atılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Bolu Milletvekili Cevat Abbas Bey'e; “Havacılık askeri bakımdan olağanüstü önemli, Avrupa, Amerika havacılığı ayrıca bir spor konusu olarak görmeye başladı, iyi düşünün. Biz de geç kalmayalım, bilgili, yürekli, kanatlı bir gençlik yetiştirelim. Hayalini geniş tut. Uçak yapmayı bile düşün. Cemiyeti kur ve bana çalışmaya başladığınızı bildir”. diyerek Türk Tayyare Cemiyetini kurmuştur. Türk Tayyare Cemiyeti’nin kurulma çalışmalarına başlanmış ve hayata geçirilmiştir. 16 Şubat 1925’de “Türk Tayyare Cemiyeti” kurulmuş ve başkanlığına Cevat Abbas getirilmiştir.Cemiyetin Nizamnamesi(Tüzüğü) bizzat Atatürk tarafından tespit edilmiş; Yüzbaşı Fazıl, Üsteğmen Şakir Hazım, Pilot Fehmi Yemenli, Mazlum Keyüsk ve Vecihi Hürkuş tarafından hazırlanmıştır. Bu madalya türk pilotlarına ve cemiyete yardım edenlere verilmiştir. Madalya gümüştür.
Kore Madalyası
Kore Savaşı 1950-1953 yılları arasında yapılan, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki savaştır. Soğuk Savaş'ın ilk sıcak çatışması olmuştur. Savaş, ABD ve müttefiklerinin, daha sonra da Çin'in müdahalesiyle uluslararası bir boyut kazanmıştır. Kore Savaşı sonunda Kore'nin bölünmüşlüğü korunmuş ve bugüne kadar gelen birçok sorun miras kalmıştır. Savaş 1953 yılında fiilen bitmesine rağmen, 2009'da Güney Kore ve Kuzey Kore arasında imzalanan ateşkes antlaşmasına kadar resmen devam etmiştir. Bu madalya Kore savaşına katılan türk askerlerine verilmiştir.
Çanakkale Madalyası
BB.CO TİPİ MİNELİ ÇANAKKALE HARP MADALYASI 1.DÜNYA SAVAŞINDA OSMANLI CEPHELERİNDE ÜSTÜN CESARET VE KAHRAMANLIK GÖSTEREN OSMANLI VE İTTİFAK DEVLETLERİ ASKERLERİNE SULTAN MEHMED REŞAD TARAFINDAN VERİLMİŞTİR.
İttifak Rozetler
4 ADET 1.DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ OSMANLI DEVLETİNİN YER ALDIĞI İTTİFAK ROZETLER
4.Derece Osmani Nişanı
KADİFE KUTUSUNDA HERŞEYİ İLE DÖNEM ÜRÜNÜ OLAN 4. DERECE NİŞAN-I OSMANİ. SULTAN ABDÜLAZİZ 1862 YILINDA OSMANİ ADIYLA YENİ BİR NİŞAN İHDAS ETMİŞTİR VE OSMANLI İMPARATORLUĞUNUN SON DÖNEMİNE KADAR PADİŞAHLAR TARAFINDAN VERİLMEYE DEVAM ETMİŞTİR. OSMANİ NİŞANI DEVLETE HER TÜR HİZMET EDEN SİVİL VE ASKERLERE VERİLMİŞTİR. OSMANİ NİŞANIN ORTA KISMI KIRMIZI MİNE İŞÇİLİĞİ ÜZERİNE KABARTMA HURUF İLE '' EL MÜSTENİD BİTTEVFİKAT EL RABBANİYE ABDÜLAZİZ HAN MELİK ÜL DEVLETÜL OSMANİYE '' İLE BUNUN ALTINDA DEVLETİN ALAMETİ OLAN YARIM AYI HAVİ VE ETRAFI SEKİZ ŞUBELİ BİR GÜNEŞ ŞEKLİNDEDİR. ÜRÜNÜN KUTUSU GÜNEŞ IŞIKLARINA MARUZ KALMASINDAN ÖTÜRÜ HAFİF RENK KAYBINA UĞRASADA HERŞEYİ İLE ORJİNAL VE MÜKEMMEL Bİ DURUMDADIR.
Erken Dönem Cumhuriyet Dönemi Donanma Meçi
Osmanlı Donanma Cemiyeti, gerçek adıyla Donanma-yı Osmanî Muavenet-i Millîye Cemiyeti, 19 Temmuz 1909'da Yağcızade Şefik Bey isminde bir tüccarın öncülüğünde kurulan, halktan ve sivil kurumlardan maddi yardım elde edip Osmanlı Donanması'nı güçlendirmeyi amaçlayan bir kurumdur. Bu meç Osmanlı döneminden Cumhuriyet e geçiş döneminde deniz askerlerine verilmiştir.Kabzanın üst kısmı sarıklıdır. 43.5 cm uzunluğundadır.
5.Derece Mecidi Nişanı
SULTAN ABDÜLMECİD 1851 YILINDA KENDİ ADINI TAŞIYAN MECİDİYE NİŞANI NI ÇIKARTMIŞTIR. BU NİŞANIN GÜMÜŞ LEVHA ÜZERİNDEKİ TUĞRA İLE BUNUN ETRAFI KIRMIZI MİNE ÜZERİNE BU NİŞANA SAHİP OLMAK İÇİN GEREKEN HAMİYET GAYRET SADAKAT KELİMELERİ İLE TESİS TARİHİ HİCRİ 1268 YAZMAKTADIR. DEVLETE HER TÜR HİZMET EDENLERE VERİLMEK ÜZERE TESİS OLUNMUŞTUR. BU NİŞANIN KUTUSU ORJİNAL KUTUSUSU DEĞİLDİR. 5.DERECE MECİDİ NİŞANI HERŞEYİ İLE ORJİNAL VE MÜKEMMEL KONDİSYONDADIR.
Çerkes Kemeri
OSMANLI DÖNEMİ 84 DAMGALI GÜMÜŞ SAVAT İŞLEMELİ ÇERKES KEMERİ 95 CM UZULUĞUNDADIR.
Osmanlı Paşa Kıyafeti
AY YILDIZ DÜĞMELİ SİM İŞLEMELİ OSMANLI DÖNEMİ SİVİL PAŞA KIYAFETİ 113 CM
Osmanlı Dönemi Kılıç
OSMANLI DÖNEMİ ÇELİĞİ DAMASCUS OLAN ŞİMŞİR KILIÇI ÜZERİNDE TEVEKKELTÜ alaALLAH ( ALLAH A TEVEKKÜL ETİM ) YAZILI 90 CM UZUNLUĞUNDA YAŞINA GÖRE HARİKA KONDİSYONDA OSMANLI SAVAŞ KILICI HER Bİ PARÇASI İLE ORJİNAL DÖNEM ÜRÜNÜDÜR.
Osmanlı Liyakat Madalyası
Gümüş Liyakat madalyası kurdelası dahil herşey ile orjinaldir. Liyakat madalyası 1890 yılından itibaren Osmanlı İmparatorluğu tarafından verilmeye başlanan sivil ve askerî madalyadır.Altın ve Gümüş olmak üzere iki sınıftan oluşmaktadır. Madalya, I. Dünya Savaşı’nın sonuna kadar, Osmanlı İmparatorluğu’nda verilmeye devam etti. Madalya, topluma genel olarak örnek olan sivillere de verilirdi. 1905 yılında, hayırsever kadınlara madalya almak için izin verildi
Osmanlı Dönemi Mısır Madalyası
Osmanlı dönemi hidiv Mısır madalyası. 1882 yılında Mısır seferine katılan herkeze verilmiştir.
Porselen Tabak
19.YY EL BOYAMA PORSELEN OSMANLI RUS SAVAŞINI SAHNELEYEN AY YILDIZ,ASLAN,KARTAL, KURAN-I KERİM,KILIÇ,TUĞ VE BİTKİSEL MOTİFLERLE SÜSLÜ PORSELEN TABAK. 20/20 CM DİR.
Osmanlı Dönemi Buhurdanlık
BROZ OSMANLI DÖNEMİ BUHURDANLIK 20 CM YÜKSEKLİĞİNDEDİR.
Osmanlı Dönemi Mendil
OSMANLI DÖNEMİ ŞEHİT VE GAZİLER YARARINA İANE SERGİSİ YADİGARI İPEK MENDİL ÇERÇEVE 40/40 CM DİR.
Madalya Kutusu
ERKEN DÖNEM CUMHURİYET MADALYA KUTUSU 12/7 CM ÖLÇÜLERİNDEDİR.
Erken Dönem Cumhuriyet Ve Cumhuriyet Dönemi Rozetler
1928 YILI ANKARA SPORTİNG KULÜBÜ ROZETİ VE CUMHURİYET DÖNEMİ ROZETİ
Osmanlı Dönemi Rozet
Osmanlı Dönemi Mineli İşçilikli Bayraklı Rozet Haliyle
Osmanlı Dönemi İttifak Rozet
1.DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ OSMANLI DEVLETİNİN DE YER ALDIĞI İTTİFAK ROZET
Osmanlı Dönemi İttifak Rozet
1.DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ OSMANLI DEVLETİNİN DE YER ALDIĞI İTTİFAK ROZET
Osmanlı Dönemi Kutu
OSMANLI DÖNEMİ PRİNÇ HEREKE FABİKA-İ HÜMAYUN YAZILI KUTU 7.5 CM ÇAPINDADIR. Hereke Fabrika-i Hümayun sanayi devrimi öncesi pek çok eşya zanaatkârlar ve ustalar tarafından el yordamıyla üretiliyordu. Zaman alan ve dolayısıyla az gelir getiren el işi üretim, tekniğin gelişmesiyle, makine kullanımının yaygınlaşmasıyla yavaş yavaş azalmaya başlamıştı. Fabrikaların kurulmaya başlandığı, üretimin hızlandığı 18. yüzyıl Osmanlı Devleti açısından da teknik gelişmelerin olduğu bir dönemi işaret eder. Çoğunlukla Avrupa örnek alınarak üretim alanında yaşanan gelişmelerin ve faaliyet gösteren kurumların içerisinde bugüne ulaşan Hereke Fabrikası’nı ayrı tutmak gerekir. Tarihi, gelişimi, tanıklık ettiği saltanat dönemleri ve karşıladığı Cumhuriyet yıllarıyla Hereke Fabrikası, ülkemizin dokuma sanayi tarihinin köşe taşlarından biridir.19. yüzyılın ortalarına doğru İzmit dolaylarında bir çuha fabrikası kurmak üzere yola çıkan Ohannes ve Boğos Dadyan kardeşler İzmit’in Hereke bölgesinde Ulupınar Deresi kenarında bir kumaş fabrikası kurarlar. 1843 yılında yapılan, fabrikadan ziyade geniş bir atölye niteliğinde olan bu işletme, iki yıl sonra bir gezisi sırasında, dönemin padişahı Abdülmecid’in dikkatini çeker. Osmanlı’nın sanayi alanında atılımlar yapmaya çalıştığı bu dönemde sıfırdan fabrika kurmak, malzemelerin çoğunluğunu yurt dışında ithal etmek gerekeceğinden fazla maliyetli oluyordu. Dolayısıyla yerel işletmelerin, küçük atölyelerin satın alınarak fabrikaya dönüştürülmesi daha çok tercih edilen bir yöntemdi. Sultan Abdülmecid’in dikkatini celb çuha fabrikası da aynı yöntemle saraya bağlandı ve adı Hereke Fabrika-ı Hümayunu olarak anılmaya başlandı.
Osmanlı Dönemi Rozet
1.DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ OSMANLI DEVLETİNİN DE YER ALDIĞI İTTİFAK ROZET
Fransız Kılıçı
FRANSIZ MERASİM KILIÇI SAP KISMI BİTKİSEL MOTİFLER İLE SÜSLENMİŞ 101 CM UZUNLUĞUNDADIR.
1.Emisyon Türkiye Cumhuriyeti Kağıt Parası
TÜRKİYE CUMHURİYETİ NİN İLK KAĞIT PARALARINDAN OLAN 1.EMİSYON 5 TÜRK LİRASI TEDAVÜLE ÇIKARILDIĞI TARİH 1927 YILIDIR. ÖN YÜZÜNDE ANKARA KALESİ,BİR BOZKURT VE MECLİS BİNASI VARDIR.ARKA YÜZÜNDE İSE ANKARA KÖPRÜSÜ VARDIR.
Osmanlı Dönemi Berat
2.DERECE ŞEVKAT NİŞAN BERATI Tuğra. 2. Abdülhamid Han Bin Abdülmecid Nişân-ı şerîf-i âlişân-ı sâmî-i mekân-ı sultanî ve tuğra-yı garrâ-yı cihânsitâni hakânî hükmü oldur ki: Mîr-i mirân-ı kiramdan emir-i ümera-i ikram Doktor Düzing Paşa zidet- mealiyenin zevcesi ittisak eylediği evsâk-ı mergûbeden nâşî sezâvâr atıfet seniyye-i şahânem olduğuna binaen şeref efzâ-yı sunûh ve sudûr olan irâde-i seniyye-i padişâhanem mûcib-i âlîsi üzere mûmâ ileyhâya şefkat nişan-ı hümayunun ikinci rütbesinden bir kıtʽası ihsân kılınmış olduğunu mutazammın işbu berât-ı âlişânım ısdâr olundu.Hurrire fi’l-yevmi’s-sâlis aşere min şehri Zilkaʽde-i şerife sene tisʽa aşere ve selase mie ve elf (1309) 1892
Osmanlı Dönemi Berat
2.DERECE MECİDİ NİŞAN BERATI Tuğra:Abdülhamid bin Abdülmecid
Nişân-ı şerîf-i âlişân-ı sâmî-i mekân-ı sultanî ve tuğra-yı garrâ-yı cihânsitâni hakânî hükmü oldur ki: Mütehayyızan bir hal Devlet-i Aliyyeleri Hazine-i Celile-i Mâliyem evrâk müdiri iftihârü’l aʽlâ ve’laʽzâm mütecmiʽ-i cemi’ü’l ve’l mefâhim Sadık Bey dame ulvihunün muttasıf olduğu dirayet ve mezîdi ehliyet muktezasınca vazife-i me’mûriyetini hüsn-i îfâ husûsunda ibrâz eylediği mesâʽi-i makbule ve me’ser-i memdûha-i re’viyet-mendâneden dolayı sezâvâr-ı teattufât-ı seniyye-i şahânem olduğuna binâen bi’l-istizân şeref riz-i sünûh ve sudur olan irade-i seniyye-i mülükânem mûcîb-i âlîsi üzere kendüsine Mecidi nişan-ı zişânının tebriken ikinci rütbesinden bir kıtʽası inayet ve ihsan kılınmış olduğunu mutazammın işbu berât-ı âlîşânım ısdâr olundu.Hurrire fi’l-yevmi’s-sadis min şehrî Cemaziyelevvel li sene sebʽa aşere ve selase miete ve elf(1317) 1900
Be Makam-ı Konstantiniyye
El mahrûsa
2.Derce Mecidi Kutu
OSMANLI FİNCAN KUTUSUNUN İÇİ 2.DERECE MECİDİ NİŞANI İÇİN DEĞİŞTİRİLMİŞ. 2.DERECE MECİDİ NİŞANI İÇİN GÜZEL Bİ SAKLAMA KUTUSU. OSMANLI ARMASI DÖNEMDİR.
Eski İşlemeli Şemsiye
19 YY ŞEMSİYE PORSELEN MOTİFLERİYLE SÜSLÜDÜR. 86 CM UZUNLUĞUNDADIR.
Osmanlı Dönemi Berat
OSMANLI DÖNEMİ 5.DERECE MECİDİ NİŞAN BERATI 8. KOLORDU ERKANI HARBİYE 2. ŞUBESİ İHTİYAT MULAZİMİ EVVELLERİNDEN HAMDİ EFENDİYE VERİLMİŞTİR.
Alman Kılıçı
1.DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ ALMAN SÜVARİ SAVAŞ KILIÇI 94 CM UZUNLUĞUNDADIR.
Fransız Kılıçı
1.DÜNYA SAVAŞI DÖNEMİ FRANSIZ SÜVARİ SAVAŞ KILIÇI SIRT KISMI YAZILIDIR. 106 CM UZUNLUĞUNDADIR.
Merasim Kılıçı
OSMANLI DÖNEMİNDEN CUMHURİYETE GEÇİŞ DÖNEMİNE AİT ASKERİ MERASİM KILIÇI. SAP KISMINDA OSMANLI SUBAYININ BAŞ HARFLERİNDEN OLUŞAN, KILIÇI ALAN KİŞİNİN KİM OLDUĞUNU BELLİ EDEN DAMGASI MEVVUTTUR. İÇ KISIMDA OSMANLI DÖNEMİNE AİT MOTİFLER VARDIR.SIRT KISMINDA YAPAN KİŞİNİN VE İSMİ VE CONSTANTINOPEL YAZMAKTADIR.YAŞINA GÖRE ÇOK İYİ DURUMDADIR. 85 CM UZUNLUĞUNDADIR.